”Vårens budget innehåller reformer för 2,6 miljarder”, DN Debatt 16/4 2018

”Vårens budget innehåller reformer för 2,6 miljarder”, DN Debatt 16/4 2018

Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V) presenterar satsningarna i årets vårbudget på DN Debatt. Satsningar på Tullen nämns i slutet på artikeln, enligt citat:

”För oss är det grundläggande att bekämpa såväl brottsligheten som dess orsaker och upprätthålla säkerhet och demokrati. Blåljuspersonal ska skyddas och vi ökar resurserna till Polismyndigheten och Tullverket för att Sverige ska vara tryggt och säkert. Narkotika och vapen ska stoppas vid gränsen. Förmågan att ingripa mot organiserad brottslighet ska öka och straffen skärpas.”

Inledningen av artikeln:

DN DEBATT 16/4. Sjukvård, skola och barn- och äldreomsorg ska byggas ut i hela landet. Fler ska komma i arbete. Sverige ska bli fossilfritt och jämlikt. Vårt arbete med omfördelande reformer ska fortsätta. En nationell kraftsamling krävs också för att stävja kriminaliteten och stärka demokratin, skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V).

Under snart fyra år har vi drivit en ekonomisk politik för ökad trygghet, hållbarhet och jämlikhet i hela landet. Nu tar vi mandatperiodens arbete i mål med ytterligare offensiva satsningar.

När vi inledde vårt budgetsamarbete 2014 hade underskottet i de offentliga finanserna under den borgerliga regeringen tillåtits växa och uppgick till hela 60 miljarder kronor. Ungdomsarbetslösheten var så hög att Sverige fick krisstöd av EU samtidigt som kunskapsresultaten i skolan sjönk. Tillväxten hämmades av växande klyftor, bostadsbrist och otillräckliga investeringar i utbildning. Jobb, välfärd och klimat hade fått stå tillbaka till förmån för orättvisa och ofinansierade skattesänkningar.

Länk till artikeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s